top of page

Twee carwashes moeten hun deuren sluiten na controle


Op 19.02.2022 voerde Stad Genk controles uit bij drie handcarwashes.

Twee van de drie carwashes zijn niet in orde met het stedelijk uitbatingsreglement en verstoren de openbare orde. Zij moeten onmiddellijk de deuren sluiten.

In totaal werden vijf inbreuken vastgesteld, onder meer rond vergunningsvoorwaarden, arbeidswetgeving en de ruimtelijke ordening.


De gecoördineerde flexcontrole is een vervolg op de grote provinciale actie van 1 jaar geleden. Bij de controle toen in Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren, Hasselt en Genk werden 20 inbreuken vastgesteld.


De nieuwe controleactie kadert in het Genkse uitbatingsreglement op de handcarwashes dat sinds 1 juli 2021 van toepassing is. Dat uitbatingsreglement legt voorwaarden op omtrent de bedrijfsruimte, de parkeerplaatsen, de interne circulatieruimte, ...


"Dat controle nodig is, blijkt uit het feit dat de stadsdiensten geen enkele aanvraag ontvingen voor een uitbatingsvergunning", vult schepen van Economie Toon Vandeurzen (CD&V) aan.


Nochtans was er voor de sector, zowel voor de nieuwe als voor de al gevestigde carwashes, een overgangsperiode voorzien om alles in orde te brengen.


Burgemeester Wim Dries: “Deze flexacties maken duidelijk dat er nood is aan inspanningen om de handcarwashsector te ondersteunen. We stellen een duidelijk signaal naar malafide ondernemingen en pakken de kwetsbaarheid van deze sector aan.”

Comments


Meer recente berichten:

bottom of page