top of page

Smell it: hoe de gevaren van een drugslabo herkennen - infoavond op 25/10 te GenkNaast schadelijke gevolgen van drugs voor de gezondheid, zorgen de productie en handel voor veel criminaliteit. Op de infoavond van 25 oktober leggen Parket Limburg, Politiezone Carma en het Veiligheidshuis je uit hoe je de gevaren van een drugslabo en drugsafval kunt herkennen.

Genotsmiddelen maken steeds vaker deel uit van het sociale leven. Ook illegale middelen zoals XTC of andere synthetische drugs bereiken steeds meer mensen. Daarom zet stad Genk in op bewustwording. Want naast de schadelijke gevolgen van drugs voor de gezondheid, zorgen de productie en handel voor veel criminaliteit.

“We krijgen steeds vaker te maken met drugslabo's en lozingen van drugsafval”, zegt Peter Colla, vaststeller bij het Genks Veiligheidshuis. “Dit is in een grensstreek en drugscriminelen zijn hier graag actief. Dat zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, gezondheid en het leefmilieu.”


CHEMISCHE GEUREN

Recent stuitte Peter nog op tonnen drugsafval in Genk. Omdat een overheid niet alles hoort en ziet, is het belangrijk dat burgers ook alert zijn, vindt hij: “Meldingen kunnen de politie immers op het juiste spoor brengen om drugsbendes op te pakken. Dat willen we verduidelijken met een infoavond. We werken met een geurtafel zodat je de typische chemische geuren van een labo kan herkennen en we vertellen hoe je best handelt als je iets ontdekt”, aldus Peter Colla. “Dit kan interessant zijn voor veel mensen. Bijvoorbeeld voor wie buiten werkt, zoals groenarbeiders of bosbeheerders maar ook voor verhuurders van loodsen of opslagruimtes. Verdachte signalen kan je sowieso altijd melden via www.anoniemdrugsmeldpuntLimburg.be.


INFOAVOND PRAKTISCH

Wanneer?

25/10/2022 - 20 uur


Waar?

Casino Modern, André Dumontlaan 2

Deelnemen is gratis. Schrijf je in voor 21 oktober.
Inschrijven kan tot 21 oktober 2022.
Commentaires


Meer recente berichten:

bottom of page