top of page

Brochure 'Veilig pandverhuur'


Criminelen willen buiten het zicht van politie en justitie blijven. Zij huren panden voor hun criminele activiteiten om zelf buiten te schot blijven. Ook de verhuurder komt in de spotlights te staan als zijn of haar pand in verband wordt gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting.


Het is dus van het grootste belang dat verhuurders hun potentiële huurders grondig screenen en alert zijn voor verdachte omstandigheden. De overheid doet er alles aan om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan en verhuurders kunnen daarin een essentiële schakel vormen. Zij kunnen namelijk voorkomen dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten en dat zij zelf onbedoeld betrokken raken bij criminaliteit

Samen met de Ugent en de dienst DJSOC (Dienst Serious and Organised Crime van de federale politie) ontwikkelden we een brochure ‘Veilig Pandverhuur’, waarin staat waar verhuurders op moet letten, aan welke verplichtingen ze moeten voldoen en welke risico’s ze potentieel lopen als ze een woning of bedrijfspand verhuren.


Download de brochure via onderstaande link:


VEILIG PAND VERHUUR-16P_V7_DIGITAL
.pdf
Download PDF • 5.35MB


Comments


Meer recente berichten:

bottom of page