top of page

Bezoek minister Verlinden aan ARIEC Limburg

Op dinsdag 23 februari bracht minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een werkbezoek aan ARIEC Limburg. En ze bracht goed nieuws mee!

Minister Verlinden en gouverneur Lantmeeters
Minister Verlinden en gouverneur Lantmeeters

De minister vertelde niet alleen dat ze de lokale besturen meer wil ondersteunen in hun aanpak van georganiseerde criminaliteit. Ze kondigde ook aan dat er een wettelijk kader komt voor de bestuurlijke handhaving én dat ze in de andere provincies een gelijkaardig centrum wil uitbouwen. Op die manier kunnen alle gemeenten in ons land op termijn toegang krijgen tot de mogelijkheden van bestuurlijke handhaving en hun slagkracht op dit vlak vergroten. Een uitstekende zaak voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Eerder werd al beslist dat de 3 huidige ARIEC’s, die als proefproject werden opgestart, structureel verankerd worden.

Minister Verlinden beklemtoonde verder ook het belangrijke werk dat de expertisecentra nu al leveren, onder andere door te wijzen op de impact die georganiseerde criminaliteit heeft op de reguliere economie en de ongelooflijk grote bedragen die via allerlei constructies worden witgewassen.

Comments


Meer recente berichten:

bottom of page