top of page

Gecoördineerde flexactie handcarwashes

Twintig vastgestelde inbreuken en twee administratieve aanhoudingen. Dat was het resultaat van de flexactie bij 13 handcarwashes die op zaterdag 6 februari plaatsvond in Sint-Truiden, Hasselt, Genk en Houthalen-Helchteren.

Handcarwashes

De controleteams die langsgingen bij de handcarwashes bestonden uit handhavingscoördinatoren, milieu- en bouwtoezichters, huisvestingsambtenaren en controleurs van de brandweer. Daarnaast deden ook de sociale inspectiediensten, Dienst Vreemdelingenzaken, de Vlaamse Wooninspectie en de lokale politiezones mee.


De vaststellingen omvatten onder meer inbreuken op de milieuwetgeving, op de deeltijdse arbeid, op de tewerkstelling van vreemdelingen en op de camerawetgeving. Ook werd er zwartwerk aangetroffen en waren verschillende panden niet in orde met de brandveiligheid.


Ook eerdere controles hebben al geleid tot veroordelingen rond mensenhandel, arbeidsuitbuiting en tot bestuurlijke sluitingen. Daarom worden er in Limburg structureel controles gedaan in die sector, in samenwerking met de betrokken lokale besturen. Die zullen in de toekomst ook vaker worden georganiseerd.

댓글


Meer recente berichten:

bottom of page